Skip to content

Paardentrainer

Wie zoekt naar een paardentrainer met passie voor paarden en iemand die zichzelf ook wil blijven ontwikkelen, die is bij mij aan het enige juiste adres. Na een carrière als verpleegkundige heb ik me sinds enige jaren volledig gestort op het trainen van paarden. En van die keuze heb ik geen moment spijt gehad. Integendeel zelfs.

Al van kleins af aan tussen de paarden

Ik beweeg me al van kleins af aan tussen de paarden. Pas rond mijn veertigste levensjaar kwam ik in contact met een andere manier van trainen in de vorm van het freestyle systeem. Mijn interesse was meteen gewekt en wel zozeer dat ik besloot om zelf een opleiding in deze manier van paarden trainen te gaan volgen. Tijdens mijn opleiding kwam ik in contact met tal van verschillende stromingen en technieken als Emiel Voest, Marthy Roberts, Pat Parelli en Brent Branderup. Het freestyle systeem sprak me meteen aan. Het is een trainingsmethode die paarden liefst 70 procent minder stress oplevert tijdens trainingen. Ook staat dit systeem voor een veel duidelijkere communicatie met het paard en is het ideaal wanneer jouw paard niet gemakkelijk in een trailer wil.

Naar de Freestyle Academie

Ik ben vervolgens als paardentrainer aan de slag gegaan op de Freestyle Academie, waar ik niveau 1,2 en 3 paardenwelzijn haalde. Ik behaalde er eveneens de opleiding tot revalidatietrainer. Ook kwam ik in het bezit van het Orun 3 diploma. Daarnaast volgde ik met succes de applicaties trailerladen, probleempaarden, lesgeven aan kinderen, jonge paarden, instructiepsychologie en rijtechnieken.

Paardentraining

Als paardentrainer kan Ik je eigen maken met het freestyle systeem

Vervolgens kreeg ik het als paardentrainer zo druk, dat ik besloot alleen als paardentrainer verder te gaan en mijn baan als verpleegkundige op te zeggen. Van die beslissing heb ik geen moment spijt gehad. Ik kan als paardentrainer echt mijn ei kwijt. Ik kan jou ook eigen maken met het freestyle systeem, een systeem waarbij het draait om respect, leiderschap, duidelijkheid, timing en vertrouwen. Ook voor lessen loswerken, grondwerken en werken over dubbele lijnen ben je bij mij aan het juiste adres. As paardentrainer ben ik zelf ook nooit uitgeleerd. Ik deel dus niet alleen graag kennis, maar doe ook nog steeds graag nieuwe kennis op. Jij kunt daarvan profiteren door mij als paardentrainer te nemen. Daar krijg je echt geen spijt van. Zoals ik dus nooit spijt heb gehad om volledig als paardrij instructeur aan de slag te gaan.

Play Video