Skip to content

Paardrij instructrice

Zelf had ik het ook niet verwacht, maar het is toch zover gekomen. Ik ben tegenwoordig fulltime paardrij instructrice. Nadat ik in aanraking kwam met het bekende freestyle systeem is het balletje echt gaan rollen. Ik was meteen weg van dit systeem, ben me er in gaan bekwamen, haalde diploma’s en ben nu dus volledig paardrij instructrice. Wie had dat gedacht?

Paardrij instructrice die zich al van jongs af aan tussen de paarden beweegt

Al van jongs af aan beweeg ik me tussen de paarden. De interesse om paardrij instructrice te worden kwam echter nadat ik in contact kwam met het freestyle systeem. Ik was meteen gegrepen door dit systeem en besloot een opleiding te volgen. Tijdens die opleiding kwam ik in contact met technieken en stromingen als Emiel Voest, Marthy Roberts en Brent Branderup. Vervolgens ben ik gestart aan de Freestyle Academie en haalde er niveau 1,2 en 3 paardenwelzijn. Ook volgde ik er de opleiding revalidatietrainer en behaalde er het Orun 3 diploma. Alsof dat nog niet voldoende was, ben ik ook de applicaties trailerladen, probleempaarden, lesgeven aan kinderen, jonge paarden en instructie psychologie gaan volgen.

Moeilijke beslissing, maar een beslissing waar ik volledig achter sta

Gevolg was dat ik het vervolgens drukker en drukker kreeg als paardrij instructrice. Zo druk zelfs dat er knopen doorgehakt moesten worden. Vervolgens heb ik mijn baan als verpleegkundige opgezegd en ben ik als paardentrainer verder gegaan. Een destijds best moeilijke beslissing, maar ook een beslissing waar ik nog steeds voor de volle 100 procent achter sta en waarvan ik geen moment spijt heb gehad.

Paardrij instructrice

Ik breng je graag de basisbeginselen van het freestyle systeem bij

Ik breng je als paardrij instructrice graag de beginselen van het freestyle systeem bij. Het maakt beter communiceren met je paard mogelijk en bovendien ervaren paarden tijdens de trainingen volgens dit systeem veel minder stress. Ook als jouw paard moeilijk op een trailer te krijgen is, is het freestyle systeem echt aan te bevelen. Ik maak je er als paardrij instructrice graag wegwijs mee. Het freestyle systeem staat in mijn optiek voor respect, leiderschap, duidelijkheid, timing en vertrouwen. Ik kan het vanuit mijn functie als paardrij instructrice iedereen aanraden en breng je bijzonder graag de basisbeginselen van dit systeem bij. Mijn eigen kennis wordt bovendien nog steeds breder. Nog steeds volg ik de ontwikkelingen op de voet en ook daar profiteer je van als je voor mijn diensten kiest.

Play Video