Diensten
- Home
- Diensten
Mijn diensten
Loswerken is het trainen van een loslopend paard in een afgezette ruimte van ongeveer 14×14. Hierbij gebruik je een leadrope.
De doelen hiervan zijn dat je controle krijgt en houdt over de looprichting en het tempo van het paard. Hier wordt ook de dominantie en leiderschapsverhouding bepaald.
Verder bevordert het de communicatie tussen mens en paard en werk je aan de vertrouwensrelatie.
De balans, conditie en spieropbouw van het paard verbeteren.
Grondwerken is het trainen van een paard vanaf de grond door middel van lichaamstaal. Hierbij gebruik je een trainingshalster en een leadrope. Deze techniek volgt vak op het loswerken.
De doelen van het grondwerken zijn dat je controle krijgt over de looprichting en de loopsnelheid van je paard aan de hand. Je leert het paard wijken voor fysieke druk en gehoorzaamheid.
Je werkt hiermee ook aan de vertrouwensband met je paard en je bevestigt de leiderschapspositie van jezelf.
De communicatie d.m.v hulpmiddelen wordt bevorderd.
Het werken aan de dubbele lange lijnen is het trainen van een paard vanaf de grond.
Je gebruikt hiervoor 2 lange lijnen(6,5 m) een longeersingel en een trainingshalster of hoofdstel.
Deze techniek wordt ook wel de brug naar het rijden genoemd. Het paard leert om van de natuurlijke balans naar de rijtypische balans te gaan waardoor het paard ons beter kan dragen tijdens het rijden.
Werken we met het paard op de cirkel (centrumpositie) dan zijn we bezig om de verticale balans te veranderen, lopen we achter het paard (menpositie) dan werken we aan de horizontale balans.
Vooral bij het beleren van jonge paarden is dit een fijne techniek. Als het paard de teugelhulpen al kent en geleerd heeft hoe hij in de rijtypische balans kan lopen, wordt het opstappen iets minder stressvol. Uiteraard is dit een techniek die voor elk paard een fijne aanvulling op de training kan zijn.
Ik kan je helpen je paard dressuurmatig te trainen, of je nu wedstrijdruiter bent of recreatief aan de slag wilt. Mijn rijlessen onderscheiden zich van anderen door het inbouwen van kennis en kunde vanuit het Freestyle systeem.
Dit kan echt van alles zijn. Bv het niet kunnen opstappen omdat je paard niet stilstaat, niet rustig kunnen wegstappen na het opstijgen, je paard loopt “ door je heen”, niet willen nageven en ga zo maar door.
Ik ga samen met je kijken wat het probleem is en hoe we dat kunnen oplossen zodat je er zelf verder mee aan de slag kunt.
Niets is zo vervelend dat wanneer je weg wilt met je paard en je staat klaar om in te laden, je paard van alles doet behalve de trailer in lopen.
Dit is enorm frustrerend want je komt te laat op je wedstrijd of nog erger……… je kunt niet naar de kliniek als je paard daar met spoed heen moet.
Ik ga samen met jou kijken waar het probleem precies zit en je een aantal technieken leren waardoor je weer in alle rust je paard kunt laden.
Het beleren van een jong paard volgens het freestylesysteem levert 70 % minder stress op. Dit is de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek gedaan door de Wageningen universiteit.
Door te werken met de technieken in de volgorde: loswerken, grondwerken, dubbele lange lijnen en rijden kun je alles mooi gedoseerd en duidelijk aan je paard aanbieden.
Heeft je paard klachten van bijvoorbeeld hals, rug, bekken, SI-gewricht of peesblessure, dan kan ik je helpen je paard te trainen op een biomechanisch verantwoorde manier.
We kennen allemaal de term: pak hem maar weer op na een blessure. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat kun je precies wel en vooral nog niet doen? Deze en andere vragen kan ik samen met je beantwoorden en een revalidatieplan op maat maken.