Skip to content

Paardrij instructeur

Eigenlijk had ik zelf ook niet verwacht dat ik nog als paardrij instructeur aan de slag zou gaan. Althans, niet als fulltime paardrij instructeur. Toch is het wel zover gekomen en van die beslissing heb ik geen seconde spijt gehad. Ik kan je als paardentrainer onder meer het freestyle systeem eigen maken en kan je op veel meer terreinen heel veel bijbrengen.

Meteen onder de indruk van het freestyle systeem

Ik ben al van kleins af aan met paarden bezig. Bewoog me al jong tussen de paarden. Toch duurde het tot mijn veertigste voor ik in aanraking kwam met het freestyle systeem. En met dat systeem is het eigenlijk allemaal begonnen. Ik was meteen onder de indruk van dit systeem en besloot me het systeem eigen te maken en volgde een opleiding. Tijdens die opleiding heb ik veel geleerd en kwam ik in aanraking met technieken en stromingen als bijvoorbeeld Emiel Voest, Marthy Roberts, Brent Branderup en Pat Parelli.

Diploma’s en applicaties aan de Freestyle Academie

Door het freestyle systeem is het balletje pas echt gaan rollen. Ik heb op de Freestyle Academie niveau 1, 2 en 3 paardenwelzijn behaald, volgde de opleiding revalidatietrainer en haalde ook het Orun 3 diploma. Dat was nog niet alles. Ik volgde er namelijk ook nog de applicaties trailerladen, probleempaarden, lesgeven aan kinderen, jonge paarden, instructiepsychologie en rijtechnieken. Het zijn applicaties die me nu als paardrij instructeur nog steeds erg goed van pas komen.

Paardrij instructeur

Beter communiceren met je paard

Ik ben vervolgens als paardrij instructeur aan de slag gegaan, naast mijn baan als verpleegkundige. Dat heb ik gedaan tot ik het te druk kreeg en een keuze moest maken. Met volle overtuiging koos ik voor een loopbaan als paardrij instructeur. Toen een moeilijke beslissing, maar zeker een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad. En dus kun je bij mij als paardrij instructeur terecht als je kennis wilt maken met het freestyle systeem. Dit systeem levert de paarden tijdens trainingen 70 procent minder stress op. Ook is het een systeem waarmee je veel duidelijker communiceert met je paard en het is ideaal voor als jij je paard moeilijk op een trailer krijgt.

Ik blijf me als paardrij instructeur ontwikkelen

Het freestyle systeem staat voor leiderschap, respect, duidelijkheid, timing, vertrouwen. Je kunt ook bij mij terecht voor lessen loswerken, grondwerken en bijvoorbeeld werken met dubbele lijnen. Overigens blijf ik mezelf ontwikkelen en doe ik zelf ook nog steeds nieuwe kennis op. Jij kunt daar ten volle van profiteren.

Play Video